Kategoriarkiv: Okategoriserade

Garage…

IMG_7568

Det är skönt att ha bilen i mitt egna garage. Där man har alla typer av verktyg, svetsar med mera så man kan bygga bil igen liknande som man gjort med Supran och de andra bilarna.

Det har varit lite intressant hur man började greja med bilen i Dubai även fast man inte hade ett mek garage. Man kan inte som privatperson hyra ett garage i Dubai för att meka själv. Så jag fick inte tag på något, även om man fått tag på något så hade jag inte så mycket verktyg eller svetsar och liknande.

Men jag började greja. Skruvade isär för att förbereda, mäta och planera för turbo systemet.  Servade och bytte olja.  Byggde om oljesystemet. Bytte till större spridare och största jobbet att byta styrsystem till Motec M150.

Jag höll på i mitt parkeringsgarage. Inte så vanligt att skruva med en lambo där men det var inga problem. Folk undrade nog vad man gjorde. Mycket kabeldragning och undersökning av elsystemet. Ibland en bit över 40 grader i garaget så man fick hoppa in i bruksbilen emellanåt och kyla ner sig.
Sen tog man hissen upp till lägenheten med bildelar, jag var skitig och ibland luktade bensin. Undra om det var populärt när man hamnade i samma hiss som finklädda grannar.. :)

I lägenheten gjorde jag även en kabelhärva. På balkongen 31  våningen med underbar utsikt över stranden och havet.

IMG_7625

IMG_7659Blandning av mat, kablar och kladd i köket..

IMG_6169

IMG_6462

Jag hade även slangpressen i lägenheten och pressade dessa fina XRP slangar i köket :)

Jag höll även på ute på jobbet i flyghangaren emellanåt. Gömde undan bilen på lagret bakom några pallar och kartonger. Tog faktiskt ett par dagar innan han som skötte lagret ens märkte att den stod där. Gick bra att skruva där under en begränsad tid men hade inte tillgång till svetsar eller sådant.
Och emellanåt fick man hålla för öronen då det lyfte en F/A 18 Super Hornet med vingarna fulla med robotar/bomber.. De stack iväg tillsammans med lufttankningsflygplan eftersom de hade en bit att flyga.
Ett par timmar senare kom de tillbaka  och hade flygbombat Daesh (IS) mål i Irak och Syrien.
Jag själv hade inget med detta att göra men de höll till på samma flygbas som jag var på.

IMG_940668

Tyvärr ingen bild på bilen när jag meckade på flygbasen då det är förbjudet att ha kamera eller ens mobilkamera där inne. Detta är dock en officiell bild på exakt de flygplanen som lyfte precis utanför när man grejade, påväg för att flygbomba IS mål. Och sedan tillbaka ett par timmar senare. Dessa är Australiensiska F/A 18 Super Hornets som var baserade i Arabien en tid.

IMG_8279

Så lite skillnad nu när bilen är i ett bra garage en bra bit därifrån.
Och i samband med att jag flyttade hem så passade jag på att byta verkstad. Från gamla alkolisthemets tvätteri där jag haft verkstad i nästan 10år. Till en större lokal där även mitt företag Bjp Race och Fredrik Aspelins företag FA Engineering håller hus.
Det har varit mycket jobb med att rensa ut det gamla garaget, bygga upp det nya som man vill ha det med nya bänkar, ”väggar” och maskiner. Så lite av att tidsplanen med Lambon är lite efter skyller jag på det.. Men nu börjar det bli riktigt bra så man kan bygga på ordentligt.

IMG_8331

Strax efter inflyttning och börjat bygga upp nya verkstaden.

IMG_9408

IMG_9043

IMG_9112

Avdelat en del av lokalen för svets och slip.

IMG_9389

Turbosystemet i en första testflygnings version börjar ta form. Mer info och bilder kommer..

E85 och elspjäll

IMG_8607

Det första som gjordes i Sverige var att tanka i E85 eftersom det är det jag ska köra på framöver.

Körde en sväng i bänk. Inte direkt för att mäta effekt eller mappa utan för att kalibrera in diverse värden. Det finns många mer värden att justera i ett Motec M150 än vad det gör i de flesta andra vanliga styrsystem.
Justerade även in knack kontrollen. För att göra det behöver man få motorn att spika och sen testa fram vid vilken frekvens som den ger mest utslag. Lite läskigt att spika fina Lambo motorn! Men det var på låg last. När man hittat frekvens och tröskelvärde så kommer den sen korrigera tändning på just den cylindern som spikar om det skulle spika framöver. Och kommer även varna på Dashen om den korrigerat för spikningar. Men förhoppningsvis var det sista gången den spikade.
Körde även med en separat Plex-Tunning spiknings monitor som FA Engineering har och som funkade riktigt fint och var överens med motec på spikningar. Tack till Fredrik Aspelin FA Engineering för hjälp med körningen i rullarna!

IMG_9058

 

IMG_9072

Tog även kontroll över dem två el-spjällen. Tidigare har original styrbox styrt dem då det är lite klurigt med hur dem jobbar ihop med växellådan. Men nu styr jag dem med mitt Motec M150. Mycket parametrar även här att justera och framförallt för den robotiskt styrda E-gear växellåda. Men jag körde en del och känner redan nu att jag kommer få bilen att gå smidigare än original. Även om jag har mycket justering kvar att göra.

IMG_8899