Spridare

sprid1

Har monterat nya spridare i bilen. Det blev Bosch 1200cc EV14 Högohm. Och såklart från Bjp Race i Sverige 😉 Detta är en spridare av Bosch ursprung som är något modifierad och funkar väldigt bra i många bilar som kört dem.
Original var Lamborghini spridarna på 317cc så 10st 1200cc är ganska mycket större och ska räcka till rätt bra med effekt. Men det var inga problem att få till tomgång med dessa och lambdavärde på 1 på tomgång. Så riktigt trevliga spridare!

Just dessa spridare var även en sväng till Australien. Vanliga styrsystem brukar vilja ha en deadtime tabell. Men Motec M1 är som jag tidigare skrivit ett VE baserat system och om man ska utnyttja det fullt ut ska man veta mycket mer om spridarna. Man ska enkelt sagt veta exakt hur mycket spridarna flödar vid alla olika öppningstider(inte linjärt, framförallt korta tider), vid olika bränsletryck och vid olika batterispänningar. Så det är många tabeller.. Motec denna info för de flesta spridare men inte dessa, så då gör de dessa många tester gratis om man köpt box av dem. Så nu när infon är importerad i styrsystem är det väldigt smutt och exakt. Man skulle kunna höja bränsletryck eller byta spridare utan att behöva röra något i mappen, ja det skulle även gå att sätta in en liten original spridare på tex bara en cylinder och lägga in den infon på den cylindern och bilen skulle gå som vanligt.

Kissekatterna tyckte spridarna var fina :)

sprid2

 3 reaktion på “Spridare”

 1. Tjenis
  Hur går det att byta spridare när motorn är en FSi direktinsprutad V10.? eller slopar du FSi.
  DPHANS

  1. Hej.
   2008 som jag har är sista årsmodellen med konventionell insprutning så ingen direktinsprut så det blev lite enklare.
   Men styrsystemet Motec (som jag har) har även en box för direktinsprut.
   Det optimala är egentligen att ha både direkt och konventionell insprutning. Är så på flera moderna bilar.
   Mvh Peter

 2. Välkommen hem..
  Följer spänt ditt bygge.
  Själv har jag inte tänkt att Turbo mata men tanken finns, kanske blir ett måste, om man ska hålla 95 deci
  Just nu har jag 2WD samt att jag plockat bort 125 kg, Har även LARA 6.0..för att läsa av kopplingen..bla
  MVH
  DPHANS

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *