Ny hjärna. Motec styrbox

1800134_733767433310935_549151712_o

Har äntligen fått hem en väldigt viktig komponent för bygget av Lambon! En ECU av Motec (M150). Det är en ny ecu som egentligen är avsedd för mer komplexa motorer och fordon som sitter i flera moderna bilar. De vill gå ifrån de med att ha en mjukvara som ”passar alla” motorer såsom de allra flesta eftermarknads motorstyrning är. Så man ska ha en mjukvara som bara har de parametrarna som just den motorn använder. Det blir allt vanligare att ecu behöver kontrollera elspjäll, växellådor, direktinsprutning och liknande vilket denna box klarar av. Nu finns det inte något package(mjukvara) till Lambon så min tanke när jag skulle beställa var att köpa licens för att göra en egen firmware, för det är möjligt och de har ett program för att bygga egen firmware.
Men sen släppte Motec precis en generell firmware som går att använda till att styra olika typer av motorer. Så jag köpte denna GPR firmware till att börja med. Med den ska jag kunna styra motorn. Men jag kommer inte kunna göra allt som jag vill göra så antingen får det bli att skriva egen firmware i framtiden eller att det kanske kommer något bra för Lambon som Motec eller annan utvecklar.

Jag kommer börja med att få bilen att fungera som sugmotor och med styrsystemet, sen efter det blir det överladdning. Det jag tror blir klurigast med bygget är just elektroniken, så jag börjar klura med det. Själva turbo installationen ska inte vara så krånglig eller mycket annorlunda än vad an gjort tidigare.

Och denna box är inte PlugNplay. Och jag vill inte använda den som piggyback heller. Så som nästan alla turbomatade Lamborghinis idag så har de kvar original motorstyrning som styr allt som vanligt och sen använder tex Motec M800 för att styra 10st extraspridare som svetsats in i insuget. Och sen har original tändbox ”chipats” så sista raden i tändmappen är sänkt och fast. Det känns lite ”B”, men har ju visat sig funka bra och ge tillräckligt med effekt för många 1500hp+ lambos.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *